Jutgem l’Estat, tombem el Règim

Aquest mes de febrer s’iniciarà el judici a l’1 d’octubre. Un procés judicial que afecta a 22 persones encausades, tant les jutjades pel Tribunal Suprem com pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Però, més enllà d’aquesta Causa General la persecució judicial afecta a més de mil investigades: alcaldes i alcaldesses, persones exiliades, activistes,… Tot plegat amb unes acusacions insostenibles, desobediència greu, malversació i rebel·lió, que sumen fins 214 anys de presó en conjunt. Una acusació de Fiscalia de l’Estat que de manera escandalosa coincideix amb l’acusació de Vox. A les vulneracions de drets fonamentals durant tot el procés judicial, començant per l’abús de la presó preventiva, hem de sumar-hi la barbaritat que una força d’extrema-dreta com Vox estigui participant de l’acusació.

Estem front un judici clarament polític que busca sentenciar al moviment independentista i tancar la porta a l’autodeterminació per via judicial. Les acusacions fora de la realitat només s’expliquen, per una banda, per l’impossibilitat del règim a respectar el dret a l’autodeterminació i per altra banda, pel seu caràcter repressiu de persecució política a tota protesta. I és que els darrers mesos el clima d’hostilitat i impunitat no ha fet més que consolidar-se alimentat per la dreta del Règim. I mentre es vivia l’exili i la presó preventiva, el Govern de l’Estat encapçalat pel PSOE ha desestimat totes les recomanacions internacionals (incloses les d’Amnistia Internacional i la pròpia ONU) d’investigar la repressió policial durant la jornada de l’1 d’octubre. Una investigació que ha quedat en mans de diferents ajuntaments de Catalunya.

Per tot això, entenem que depenent de com es resolgui aquest judici en resultarà un pas més en la consolidació de la reversió de drets i llibertats i en la via reaccionària que estan duent a terme les estructures d’Estat i les dretes del Règim. Sense dubte, aquest és un judici polític, per això, la defensa ha de ser també política.

Per aquest motiu ens sumem a la necessitat de construir mobilitzacions continuades durant tot el procés judicial. Mobilitzacions el més àmplies possibles que cerquin simpaties entre totes aquelles que pateixen la repressió a Catalunya i arreu de l’Estat. Cal construir mobilitzacions que permetin evidenciar la naturalesa del règim: una força il·legítima per garantir els drets democràtics i les llibertats. Pretenen jutjar la protesta i sentenciar l’autodeterminació i ha de ser la població la que jutgi l’Estat. Però, a més, hem de ser capaces de construir lluites que permetin acumular forces en un moment de desorientació política. I és que, refermant el compromís contra la repressió, no podem oblidar la crisi estratègica que travessa Catalunya i entenem que a la llarga només guanyarem l’embat al Règim si som capaces de reconstruir una majoria social i política que defensi tant el dret a l’autodeterminació com els drets socials avui manllevats per 10 anys de gestió austeritaria de la crisi.

Per acabar volem transmetre tota la nostra solidaritat a les encausades, a les seves famílies i companyes d’organització. Som conscients que aquest no serà un judici just, ha de ser el poble de Catalunya i d’arreu de l’Estat el que jutgi el Règim i la seva injustícia. Amb mobilització i determinació per demostrar que no hi pot haver sentència, sinó l’absolució perquè el dret a l’autodeterminació no és cap delicte.

Jutgem l’Estat

Tombem el Règim

Absolució i llibertat per encausades, preses i exiliades polítiques