Vaga 29N: revertir les retallades, repartir els treballs i la riquesa

El sindicalisme combatiu crida a la vaga i les mobilitzacions el 29 de novembre i la resta de la setmana. La Intersindical Alternativa de Catalunya en el conjunt de l’administració pública el 29N. La USTEC, la CGT i el sindicalisme estudiantil a l’educació el mateix 29N. El professorat i el moviment estudiantil de les Universitats els dies 28 I 29 de novembre. La Plataforma Rebel·lió Primària i la CGT convoquen vaga als Centres d’Atenció Primària del 26 al 30 de novembre. Des d’Anticapitalistes volem fer públic el nostre suport a aquestes convocatòries perquè considerem que l’autoorganització de les treballadores i la lluita és l’únic camí per conquerir drets laborals i socials.

Considerem que aquestes convocatòries de vaga i la manifestació del 29 de novembre a les 12 hores a la Plaça Universitat de Catalunya interpelen el conjunt de les classes populars. Uns serveis públics de qualitat són imprescindibles en la lluita per una vida digna per la majoria social i per tant, si guanya el personal d’ensenyament, sanitari i de la resta de l’administració pública guanyem tots i totes. Com van demostrar les diferents marees que van enfrontar el cicle de retallades la lluita per unes condicions dignes per la plantilla del sector públic i pels drets del conjunt de la població són dos cares de la mateixa moneda.

Des del 2010 amb la llei Omnibus a Catalunya, el saqueig, privatització i mercantilització dels serveis públics han sigut una de les principals vies per recuperar els guanys capitalistes a costa de les condicions de vida de la gent treballadora i de drets conquerits per generacions en diferents lluites. Revertir les retallades i recuperar posicions d’allò públic enfront concerts, privatitzacions i externalitzacions és un primer pas contra l’acumulació per despossessió i l’apropiació dels béns comuns que escanya les classes treballadores per continuar drenant recursos cap als privilegiats, aquesta minoria perillosa que està portant el planeta al límit per continuar amb la roda dels beneficis i les desigualtats.

La vaga del 29N s’ha d’inserir dins un pla de lluita a mig i llarg termini dels diferents sectors que pivoti entorn a l’autoorganització i que es nodreixi de la solidaritat més enllà dels centres públics. La no reposició de jubilacions, les jornades laborals més llargues i intenses i la resta de retallades laborals han portat els serveis públics que s’ha de superar amb un augment de la inversió que permeti ampliar el personal i acabar amb la precarietat que actualment colpeja la totalitat dels serveis. La lluita per una ocupació estable i de qualitat al sector públic s’ha de contagiar en dos sentits: d’una banda, en una lluita per un sector públic més comunitari i democràtic seguint les propostes de les Marees i d’altra banda, per aixecar reivindicacions tan justes i necessàries com la fi de la temporalitat i la jornada laboral de 35 hores també al sector privat. De la mateixa manera, la unitat d’acció del sindicalisme combatiu i de classe és condició necessària per l'èxit d’aquesta lluita i de la resta de lluites de la classe treballadora.

 

Los comentarios están cerrados.