Anticapitalistes davant la situació política i social a Nicaragua

Comunicat d'Anticapitalistas

Des d'Anticapitalistes volem manifestar el nostre rebuig a la repressió efectuada pel règim autoritari dels Ortega-Murillo i solidaritzar-nos amb la militància d'esquerra, dels moviments, i amb la gent treballadora en general que reclama justícia social i llibertat.

El règim encapçalat per Daniel Ortega no té gens que veure ja amb la Revolució Sandinista. En els últims anys ha adoptat cada vegada més una via econòmica neoliberal, pactant amb fraccions de la burgesia com la representada pel sinistre Arnoldo Alemán. També han convertit a les sigles històriques del FSLN en un entramat corrupte, on l'Estat és un simple instrument d'acumulació de riquesa al servei d'una casta familiar. Per si fos poc, el govern dels Ortega-Murillo ha adoptat una política contra les dones en matèria de drets, pactant amb els sectors més reaccionaris de l'Església Catòlica, penalitzant l'avortament. Un bon exemple d'això és l'aliança d'Ortega-Murillo amb el recentment mort Monseñor Obando, feroç opositor al sandinisme durant el Govern revolucionari dels anys vuitanta.

No queda cap raó per recolzar a un govern que no representa en absolut les aspiracions socialistes de la Revolució Sandinista. No fan cap favor a la memòria revolucionària les esquerres que segueixen confonent les sigles del FSLN amb el projecte transformador que va representar el sandinisme. Per descomptat, som conscients que la mobilització del poble nicaragüenc no és una mobilització “pura”, sinó que és un moviment en el qual conviuen ideologies i posicions socials contradictòries. No obstant això, si alguna cosa hem après durant el llarg cicle de protestes globals que va començar en 2008 és que la destinació de les revoltes no està escrit per endavant, sinó que fa falta construir una adreça en un sentit anticapitalista. Per això, considerem que és fonamental la solidaritat a escala internacional de les forces polítiques que ens reclamem socialistes i revolucionàries.

Los comentarios están cerrados.