Les nostres conquestes no rentaran els vostres crims

El 28 de juny de 1969 començaven les revoltes de Stonewall a Estats Unit, les mateixes que avui rememorem com a tret de sortida per als moviments LGBTI internacionals. “They invaded our rights” (“Han envaït els nostres drets”) va ser una de les pintades que van aparèixer el mateix dia en el focus de les revoltes. Van envair llavors els nostres drets i segueixen fent-ho avui dia.

Mentre la dreta i els valors més brutals del neoliberalisme avancen a marxes forçades sobre les nostres vides, empreses privades i governs aprofiten el mes de juny per rentar-se les mans amb els nostres drets. Abanderant-se com a defensors del col·lectiu LGBTI, apropiant-se de les conquestes que hem aconseguit als carrers, ens utilitzen com a armes contra “els altres” per justificar les seves violències. Ho estem veient amb Israel, amb la seva cortina de l'arc de sant martí per tapar les seves matances, les seves ofensives finals contra Gaza. També ho hem vist amb Coca-cola, capdavanter dels nous models de família mentre acomiadava massivament a les seves treballadores. Ho veiem en el nostre Estat que presumeix de ser dels més segurs per a la població LGBTI mentre deixen a les nostres companyes morir ofegades al Mediterrani sota la fal·làcia del terrorisme islàmic, mentre permeten els assassinats socials (Ekai, Thalia i tantxs companyxs, no us oblidem), mentre posen pals a les rodes a la Llei Estatal LGBT, mentre neguen el dret a l'autodetermiminació del propi cos i la identitat a les companyxs trans mitjançant eternes traves burocràtiques.

Ens neguem i resistim contra els discursos racistes, xenòfobs, masclistes i islamòfobs dels estats neoliberals. Mentre el seu discurs muta per fragmentar-nos i enfrontar-nos cada vegada més, nosaltres, des dels marges, seguim avançant i construint llaços des de baix. Les nostres conquestes seran als carrers, de la mà i no per sobre de les nostres companyes. La solidaritat i la resistència són els nostres senyals d'identitat. No hi ha bandera amb la qual us emboliqueu que ens faci oblidar-ho.

Los comentarios están cerrados.