Anticapitalistas crida a mobilitzar-se en solidaritat amb el poble palestí

Comunicat d'Anticapitalistes

La situació en Palestina és dramàtica. El projecte colonial del sionisme que dona origen a l’Estat d’Israel implica dècades d’ocupació, colonització i neteja ètnica a fi d’apropiar-se del territori, buidant-lo de la seva població autòctona, generant un règim d’apartheid que priva a la població palestina de drets polítics, socials i culturals, i els fa impracticable una vida quotidiana digna. La situació és extrema a Gaza, on més de dos milions de persones viuen, des de fa disset anys, voltades per terra, mar i aire en una autèntica presó a cel obert on Israel no només controla l’entrada o sortida de persones, sinó que també en raciona l’abastiment de llum, d’aigua i fins i tot d’aliments. Tot això implica crims de guerra i crims de lesa humanitat; violacions del dret internacional que es realitzen amb la complicitat de les potències capitalistes. Lluny d’acceptar aquesta situació, el poble palestí es rebel·la periòdicament contra aquesta opressió, i contra totes les humiliacions quotidianes que comporta. Assenyalem directament l’estat colonial-militar d’Israel com a únic responsable d’aquesta situació d’extrema violència estructural i reivindiquem el dret del poble palestí a l’autodefensa.

Els països de l’anomenada comunitat internacional es posicionen repetidament del costat d’Israel convertint perversament els botxins en víctimes i viceversa, perquè consideren el sionisme com el millor baluard de l’ordre capitalista a la regió. Al marge de la seva retòrica en defensa del Dret Internacional, el govern espanyol, que ja va abandonar al poble sahrauí en mans de la dictadura marroquina, es col·loca del costat dels opressors. En una situació que demostra la hipocresia de les “democràcies” capitalistes, fan costat a una potència militar armada fins a les dents, armes nuclears incloses, front d’un poble oprimit i fragmentat per la colonització com és el palestí. La pregunta que tothom es fa en aquests moments és òbvia: per què Ucraïna té dret a defensar-se de la invasió russa i rep suport militar, mentre que Palestina és titllada de terrorista i es dona suport a la seva repressió?

L’ocupació del poble palestí serveix a Israel com a “laboratori de proves” d’armes i tecnologies de control i repressió que ven com “provades en combat”. Fins a 130 estats col·laboren amb l’economia d’escala de l’opressió del poble palestí en adquirir aquestes tecnologies; des de sistemes antiaeris, passant pels drons utilitzats en Frontex, tanques intel·ligents, sistemes de reconeixement biomètric i plataformes d’escolta com Pegasus, fins a les armes i els mètodes d’infiltració i repressió dels moviments socials. Així, l’opressió al poble palestí acaba construint formes i mètodes d’opressió de les demandes populars a la resta del món. Però les accions des de Gaza han malmès severament la imatge d’aquesta indústria, mostrant la voluntat i la capacitat dels pobles de resistir a l’opressió, fins i tot en les condicions més adverses.

Per tot això, davant d’aquesta barbàrie colonial i racista i de l’abandonament que pateix el poble palestí, Anticapitalistas dona suport al dret a la resistència i crida la classe treballadora internacional a solidaritzar-se amb la lluita palestina. Des del nostre punt de vista, la solució passa per un estat descolonitzat, plurinacional, ecosocialista i democràtic, que acabi amb el colonialisme i l’apartheid contra la població palestina. Avui, quan la mal anomenada comunitat internacional és còmplice de la barbàrie, l’esperança està en una gran mobilització de les forces populars, que s’oposin amb contundència al colonialisme de l’Estat d’Israel i li exigeixin posar límit als seus crims i rendir-ne compte. Per això, a nivell immediat, exigim al govern d’Espanya:

  • Que exigeixi l’immediat cessament de les accions d’Israel contra la població palestina a Gaza, Cisjordània i Jerusalem Oriental.
  • L’embargament militar comprensiu i bidireccional a Israel.
  • Les mesures necessàries per a impulsar processos de rendició de comptes i reparació als milions de víctimes d’abusos i vulneracions de drets humans a Palestina.
  • Posar fi a les relacions de qualsevol tipus amb el règim de colonialisme, opressió i apartheid israelià.