XI Escola Anticapitalista de Primavera

El cap de setmana del 6 i 7 de maig es celebrarà la XI Escola Anticapitalista de Primavera a Can Rigol, Begues. Com a espai de trobada i formació col·lectiva no podem restar alienes a les dificultats que travessem els projectes de transformació social i és que la nova fase política i social exigeix la reobertura dels debats estratègics i organitzatius en el si de l’esquerra radical. No serveix deixar-se dur per la inèrcia. Per això, l’edició d’enguany vol centrar-se en alguns dels principals reptes i dilemes d’època. 

Considerem que és necessari debatre a fons i reforçar els fonaments dels nostres projectes, no com un entreteniment intel·lectual i teòric, sinó per alimentar una praxi que desafiï el sistema. Bastir una alternativa sòlida és tot un deure davant tendències com el creixement exponencial de la inflació, el perllongament de la guerra a Ucraïna, l’emergència climàtica o l’auge internacional dels discursos autoritaris. 

Per aquest motiu, aquesta edició volem debatre sobre estratègia revolucionària i organització a través d’experiències històriques; reflexionar sobre la planificació econòmica i les eines que pot aportar fer fer front a la profunda crisi del capitalisme; pensar l’estratègia de les lluites feministes en el moment actual; i compartir les experiències de lluites sindicals, ecologistes i per la sanitat pública.   

Com ja es tradició, l’Escola comptarà amb l’actuació de la companyia de teatre feminista Las Fritas. Durant el cap de setmana, també s’oferirà un servei de ludoteca amb activitats programades per la canalla. A més, la inscripció a l’Escola inclou àpats i poder fer nit a la casa de colònies. Tot plegat en un entorn natural i acompanyat de la millor camaraderia.

PROGRAMA

Dissabte

  • 10:30 Formació: Lluita contra el feixisme: front únic i revolució. Amb Andreu Coll, militant d’Anticapitalistes i editor de Sylone
  • 16:00 Formació: Planificació socialista al segle XXI: Resposta a la crisi de civilització? Amb Josep Manel Busqueta, economista i pastisser, i Júlia Martí, investigadora i militant feminista i d’Anticapitalistas.
  • 18:30 Taula rodona: Quina organització i programa per al feminisme anticapitalista? Amb Joana Bregolat, militant d’Anticapitalistes, i Patri Vallejo, militant d’Endavant, entre d’altres ponents.

Acabarem el dia amb l’actuació de Las Fritas i un bingo musical

Diumenge

10h Tallers simultanis amb organitzacions convidades

  • Lluites i vaga en defensa de la sanitat pública amb la Capçalera
  • Acció Sindical Bages i la Xarxa d’Estructures Populars de Manresa
  • Aturem Hard Rock