Solidaritat amb el Hirak del Rif

[Comunicat d’Anticapitalistes]

Aquest dissabte, 24 de juliol, la comunitat rifenya en la diàspora vindrà a Barcelona de tota Europa per commemorar el centenari de la declaració de la Primera República del Rif. Recordaran que va ser avortada després de només cinc anys pels poders colonials francès i espanyol, i denunciaran que sota el rei Mohammed VI la repressió del poble rifeny no cessa.

Durant segles aquest poble i la seva cultura amazic s’han oposat de mil maneres a l’opressió exercida contra ells, tant per les forces estrangeres com pel mateix règim marroquí. Més recentment, s’han sumat a la lluita les persones rifenyes que s’han instal·lat en diferents països d’Europa a la recerca d’una vida millor per a les seves famílies o fugint de la persecució: el seu “delicte”, demanar justícia social en un país on no hi ha cap.

Una de les seves primeres demandes és la llibertat dels seus dirigents, alguns condemnats a fins a 20 anys de presó, i de tots els presos polítics. Alhora, reclamen justícia per Imad El Attabi, mort en una manifestació a Taghzut (Alhucemas) a causa de l’impacte d’una granada lacrimògena de fabricació francesa.

Cal no oblidar que totes les mesures contra el Rif compten amb la complicitat del govern espanyol, que veu el Marroc com a soci econòmic a més de soci en el control de les fronteres europees on es gasten milions d’euros en tanques i trinxeres, i quantitats irrisòries en la salut o l’educació de la vila.

Anticapitalistes Catalunya dona tot el seu suport a la concentració del dia 24 de juliol. Anima a tothom a mostrar la seva solidaritat i construir ponts amb la gent rifenya lluitadora, tant a Europa com al Rif. La frontera sud no està a Melilla o Ceuta, sinó que s’estén als barris de tot Europa on el Hirak, el moviment de resistència, respira i lluita.

«La veu del Rif a Europa seguirà retrunyint al timpà del dictador».

Amb el poble rifeny, dissabtes, 24 de juliol, a les 5 de la tarda a plaça Sant Jaume