Recta final pel Referèndum

1. Obrim l’última setmana abans del referèndum de Catalunya després de la suspensió per la força de l’autonomia requisant comptes, prenent el control de la seguretat; la implantació d’un estat d’excepció que està perseguint drets democràtics i de llibertat d’expressió fonamentals. Aquesta situació ha desencadenat una nova dinàmica de mobilització, de desobediència civil i de capacitat de resposta popular en defensa del referèndum i la democràcia que suposa un canvi qualitatiu a Catalunya. És aquesta resposta i una mobilització sostinguda la que ens permetrà votar i fer front als atacs del govern de Rajoy, però també, del Tribunal Constitucional, Fiscalia, cossos policials, el règim en el seu conjunt constituint un front autoritari i antidemocràtic.

2. Aquesta propera setmana i les que venen hem de redoblar esforços per a que la dinàmica generada sigui irreversible. El preavís de vaga general convocada per sindicats com IAC i CGT i recolzada per partits i entitats pot permetre’ns per una banda, sostenir una dinàmica de mobilització després de l’1O i, per altra banda, que sigui el protagonisme popular el que comenci a jugar un rol en la política catalana. Després d’aquest estat d’excepció ens encaminem a una situació post-autonòmica i es fa necessària l’obertura d’una dinàmica constituent on les classes treballadores i populars reprenguin el pols lluitant per les sobiranies en tots els terrenys socials, econòmics i polítics.

3. Aquest 1 d’octubre anirem a votar. Necessitarem ser centenars de milers de persones obrint els col·legis, sense «normalitat» però amb determinació. Treballar aquests dies per a que totes les persones de Catalunya surtin de casa el diumenge, votin i es mobilitzin contrarestant els abusos del règim serà clau. Només lluitant i amb mobilitzacions massives votarem. Només amb mobilitzacions sostingudes després de l’1 d’octubre farem front al règim i podrem obrir una dinàmica constituent. Front la seva repressió, la nostra resposta: vaga general i procés constituent!