Les de baix mobilitzades front l’odi #NoTenimPor

Després de l'horrible atemptat a Barcelona ciutat i a Cambrils, la resposta de les de baix no s'ha fet esperar. La Catalunya solidària i mestissa ha pres el protagonisme de les respostes de condol i les respostes front l'odi del Daesh. Un resposta contundent que ha suposat un tallafoc a les reaccions racistes i feixistes. Al minut de silenci oficial van participar prop de 15 mil persones i després van reocupar la rambla al crit de 'No tinc por'. L'intent de convocatòria feixista i islamòfoba va ser escombrada per un miler de veïns i veïnes i col·lectius antifeixistes de Barcelona. La comunitat musulmana ha donat un exemple de solidaritat al conjunt de la societat catalana amb manifestacions com les de la Rambla dissabte, diumenge i dilluns al crit del «No en el nostre nom» o altres arreu del país. Paradoxalment, aquests dies la Rambla de Barcelona ha tornat a ser nostra amb un desbordament de mostres de solidaritat.

El proper dissabte 26 es preveu una gran mobilització a Barcelona i Anticapitalistes animem a participar massivament. Ens sumem a les crítiques de la presència de Mariano Rajoy i Felip VI a la manifestació. El mateix monarca que el passat gener va tancar una venda de 2.000 milions d'euros en armes amb Aràbia Saudí no té cap autoritat per encapçalar la lluita contra el fonamentalisme. El negoci armamentístic i les incursions bèl·liques són gasolina per al Daesh que es cobra vides cada dia arreu del món.

Combatre el Daesh i els seus atacs ha de passar per teixir aliances amb les comunitats d'origen migrant, ha de ser acabant amb el negoci armamentístic i les polítiques exteriors bel·licistes recolzant les forces progressistes als països que pateixen el terror del Daesh. Mantenim una ferida oberta que ens agermana amb aquelles que pateixen des d'Irak fins a Nigeria el mateix odi dia a dia que vam viure el passat dia 17 a Barcelona i Cambrils. Per aquests motius, fem una crida a participar el proper dissabte 26 a la manifestació 'No Tenim Por', així com a totes les respostes socials i populars que condemnin l'odi.

Los comentarios están cerrados.