Inflació, guerra i emergència climàtica: Entendre la crisi, organitzar la resposta

El capitalisme ha entrat en una fase de crisi històrica a escalaglobal. La guerra, la inflació i la crisi climàtica són tres símptomes de la gravetat i profunditat destructiva d’un sistema que, a la vegada que degrada la vida de les persones i del planeta, genera beneficis descomunals per a una minoria de rics.

Partint d’aquest marc, ens proposem indagar en les raons de la crisi capitalista, en les seves dinàmiques, tendències i contra-tendències, per enfortir un programa de lluita i resistència que sigui capaç de defensar-nos a curt termini; un programa que tingui com a objectiu articular un moviment polític que no delegui la política en una petita casta de privilegiats, sinó que es fonamenti en l’organització popular i en la lluita pel poder polític per a la classe treballadora. No n’hi ha prou amb delegar i pressionar: necessitem un nou moviment militant amb una nova estratègia, ecosocialista i feminista, per encarar una època que estarà plena de turbulències. La consciència que el sistema és fort i que no caurà sol no ens ha de portar a la paràlisi, sinó a plantejar-nos seriosament, com deia Gramsci, una guerra de posicions per poder revertir la situació.

En aquest sentit, des d’Anticapitalistes posem en marxa una sèrie d’actes de debat amb l’objectiu de dotar-nos d’eines per comprendre la crisi en curs i organitzar la resposta. Volem preparar-nos per contribuir a impulsar un moviment unitari, ampli i de classe que estigui a l’alçada del repte a què ens enfrontem.

Pots assistir als actes que anirem anunciant o escriure’ns a contacte@anticapitalistes.cat