CAMPAMENTS INTERNACIONALS DE JOVES REVOLUCIONÀRIES

36a Edició dels Campaments Internacionals de Joves Revolucionàries

Tindran lloc del 21 al 27 de juliol a prop de la Granja de Sant Ildefons, Segòvia i ja podeu consultar el programa i el cost i inscriure-us.

Per a més informació qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres: campas@anticapitalistas.org

Els Campaments Internacionals de Joves Revolucionàries són el lloc de trobada de centenars de militants, activistes i persones involucrades en la transformació social de diferents països. En el marc de la IV Internacional, aquest esdeveniment es porta realitzant des de 1984, canviant de lloc i país a cada edició.

Aquest 2019, tindrà lloc a l’Estat Espanyol. Entre el 21 i 27 de juliol, centenars de joves de tot Europa i altres països del món ens trobarem en un lloc proper a la Granja de Sant Ildefons, a Segòvia. Sis dies plens d’activitats amb gran càrrega política per aprendre sobre les experiències de mobilitzacions en d’altres llocs i gaudir d’espais d’oci desmercantilitzat. Un moment per a prendre’ns un descans del nostre treball local i diari per abordar les transformacions revolucionàries amb una perspectiva internacionalista i juvenil.

A les joves ens ha tocat viure temps convulsos. Ens vam criar en la crisi econòmica, i sabem que no en sortirem. Sabem que ens tocarà viure pitjor del que ho van fer els nostres pares i mares. La nostra generació comença a rebel·lar-se amb força contra el patriarcat que ens oprimeix i assassina, perquè som moltes i no callarem. Les joves no seguirem tolerant els abusos i discriminacions que patim per la nostra orientació sexual i la manera en què vivim el nostre gènere. Sabem que ens hem d’aixecar davant la devastació ecològica i l’emergència climàtica produïda per un sistema econòmic i de desenvolupament totalment irracional i caníbal. No permetrem discursos d’odi que posin en el punt de mira aquells que menys tenen mentre l’única minoria perillosa, que són els rics, segueixi engreixant més i més les seves fortunes. Les joves sabem que històricament hem tingut un paper fonamental. Que el canvi social i polític moltes vegades ve impulsat per una joventut organitzada, mobilitzada i revolucionària. Per això, diem: Ho volem tot, ens hi va la vida en això.

Els campaments internacionals de joves revolucionàries són el moment de posar tot això en comú. De compartir, aprendre i lluitar col·lectivament al costat de companyes de molts altres països. Uns dies en què explicar la nostra implicació en la construcció de la Vaga Feminista del 8M i escoltar sobre la Vaga Feminista a països com Bèlgica o Suïssa. Aprendre sobre com van aconseguir fer massives a Bèlgica les mobilitzacions estudiantils pel clima. Comentar les nostres anàlisis sobre la situació política i social a l’Estat Espanyol per després escoltar quina és la lectura que fan les nostres companyes de Gran Bretanya sobre la situació del Brexit, o l’auge de AFE a Alemanya. Conèixer i preguntar sobre els projectes autogestionats de fàbriques recuperades, acollida de migrants en l’agroecologia i xarxes de distribució a Itàlia. Es tracta d’un espai privilegiat de formacions, intercanvi d’experiències i debats internacionals.

Sis dies de construcció col·lectiva d’allò que moltes companyes han anomenat «un petit trosset de com volem que sigui el món pel qual lluitem». Sis dies en què aprendre, compartir i sortir amb l’entusiasme revitalitzat.

El funcionament del campament té un programa concret, que és proposat, debatut i acordat democràticament en els mesos previs. Cada dia pren una temàtica concreta que es desenvolupa a la major part de les activitats. Així mateix, les participants de cada país s’organitzen a manera de delegació. Cada delegació té reunions pròpies en què s’expliquen qüestions pràctiques i polítiques de cada dia, així com debats sobre els temes escollits. El campament és un espai autogestionat, així que es distribuiran diferents tasques a les delegacions per col·laborar entre totes al correcte funcionament.

Els diferents espais polítics que s’inclouen al programa són els següents:

Les formacions són l’espai polític central de cada dia. Tenen lloc al matí i el seu objectiu és aportar unes nocions polítiques clau sobre el tema del dia que ens permetin aprendre, debatre i aprofitar al màxim la resta d’activitats. Es tracta d’un espai al qual assisteixen totes les participants al campament, així que compta amb una traducció simultània a 5 idiomes: anglès, francès, danès, italià i castellà. Les formacions es duen a terme des d’una persona de referència amb un recorregut ampli i coneixements profunds del tema a tractar.

Durant l’espai dels tallers n’hi ha 10 de simultanis preparats per participants de les diferents delegacions. Poden tenir un caràcter teòric, pràctic o que expliqui una experiència política concreta d’un lloc. Estan emmarcats en la temàtica general del dia, però tracten qüestions d’allò més diverses i interessants. En aquest cas, la traducció als idiomes que les participants a cada taller necessitin s’autogestiona en el propi taller.

Les interdelegaciones són el moment en què informar sobre la situació política i social del nostre estat i escoltar la situació, les mobilitzacions i les experiències de construcció política a d’altres llocs. Es tracta d’un dels espais més valorats del campament, ja que tenim l’oportunitat de compartir el nostre treball diari amb companyes de diferents països i aprendre sobre el que estan fent elles.

L’espai de dones consisteix en un lloc físic concret habilitat de manera permanent durant tot el campament. Es tracta d’un espai segur no mixt en el qual es desenvolupen activitats programades. El contingut polític de l’espai se centra en compartir experiències i anàlisi en la construcció del moviment feminista. Nodrir-se del coneixement i aprenentatges de les companyes de diferents països per construir juntes un moviment feminista anticapitalista i internacionalista.

L’espai LGBTI + és també d’un lloc físic habilitat de forma permanent. Acull activitats que poden ser mixtes o no mixtes, i se centren en com ens relacionem amb el nostre gènere i orientació sexual, en les diferents discriminacions que patim les persones del col·lectiu i en com construir un moviment LGBTI + revolucionari.

Així mateix, tot el campament és un espai segur en el qual no es tolerarà cap tipus de comportament masclista, homòfob, trànsfob ni autoritari.

Informació general

– Quan? 21 al 27 de juliol.

– On? A prop de la Granja de Sant Ildefons, Segòvia.

– Menús: omnívor, vegetarià o vegà.

– Allotjament: zona d’acampada.

Ja podeu consultar el programa i el cost i inscriure-us.

Per a més informació qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres: campas@anticapitalistas.org