CAMPAMENTS INTERNACIONALS DE JOVES REVOLUCIONÀRIES

Un any més, aquest estiu tornen els “campas”, una cita imprescindible per a la joventut revolucionària de tot el món. Del 23 al 29 de juliol ens trobarem en Otranto, Itàlia, en una setmana de convivència i solidaritat internacionalista on aprendre col·lectivament, compartir experiències i prefigurar aquest altre món pel qual lluitem en el nostre dia a dia.

Què són els campas? Els Campaments Internacionals de Joves Revolucionàries són un espai de formació i debat, organitzat pels joves de la Quarta Internacional de tot el món. Cada edició és diferent, però el seu esperit és similar: oferir un espai de trobada i convivència per tots aquells i aquelles que vulguin construir un món lliure d'opressions.

Qui pot participar? Tothom! Si tens menys de 30 anys i t'interessen la política i l'activisme social, els campas són el teu lloc. No tens per què ser militant d'Anticapitalistes ni haver participat abans en altres activitats. Tant si véns sola o amb amigues, en els campaments et veuràs envoltada de centenars de persones amb ganes de conèixer-te, xerrar i fer noves amistats.

Quins temes es tractaran? Els campaments s'articulen sobre la base de la lluita contra les diferents opressions: feminisme, LGTBI, ecologisme, antirracisme, marxisme revolucionari, antiimperialisme… El programa canvia d'un any a l'altre, però l'esperit es manté. Si vols estar informada estigues atenta a la nostra pàgina web i xarxes socials, on anirem publicant novetats.

Programa

El programa està dividit en diferents eixos temàtics, de manera que cada dia està dedicat a una gran qüestió:

Qui són l@s subaltern@s avui?

Imperialisme i resistències des d'abaix.

Ni una menys: moviments de dones arreu del món.

Identitats, gèneres i revolta sexual.

Resposta social a la crisi ecològica.

Construint resistències i lluita contra el capitalisme des d'abaix.

Cada dia es realitzen diferents activitats entorn aquests grans temes: els fòrums, els tallers i les sessions de formació.

Els fòrums són activitats plenàries on diverses persones convidades, activistes de diferents moviments socials, comparteixen la seva experiència i responen a les preguntes del moderador o la moderadora.

Els tallers són activitats més petites, realitzades de forma simultània, on es tracten i es discuteixen temes diferents amb més profunditat i permeten el debat i l'intercanvi d'opinions entre els participants.

Les sessions de formació són sessions introductòries destinades a aquelles persones que vulguin començar a formar-se en els temes tractats en cadascuna de les sessions.

Pots veure l'horari detallat d'activitats aquí.

Activitats lúdiques, alternatives i desmercantilitzades

Els campaments també tenen activitats lúdiques, festives i d'oci alternatiu i desmercantilitzat. Cada nit hi ha una festa, amb un contingut, tema i estil diferent, incloent una festa de dones i una festa LGTBIQ.

Espais temàtics i reunions internacionals

Als campaments també hi ha un espai específic de dones i un espai LGTBIQ amb activitats i debats propis, oberts a totes les participants del campament. A més, hi haurà reunions entre les delegacions de diferents països per conèixer més a fons les lluites particulars de cada territori.

Autogestió i Sostenibilitat

El funcionament del campament és completament autogestionat pels participants. L'objectiu és intentar funcionar com voldríem que funcionés una societat alternativa a l'actual i anar construint experiències de convivència i organització alternatives. Les diferents activitats (neteja, seguretat, torns de bar...) es realitzen de forma rotativa per equips de voluntaris. Cada dia es realitzen trobades entre les diferents delegacions de cada país que participa, i reunions de coordinació general del campament, per fer un seguiment de les activitats diàries. Ens organitzem amb criteris sostenibles, per no fer malbé el medi ambient. El menjar del campament inclou menús vegetarians i vegans.

Informació i inscripció:

- Dates: del 23 al 29 de juliol de 2016

- Lloc: Otranto, Itàlia.

- Menús: omnívor, vegetarià o vegà.

- Allotjament: zona d'acampada. Porta tenda, sac, esterilla, tovallola... (Una vegada que s'acabi el termini d'inscripcions manarem un mail amb tota la informació sobre que portar, etc.)

El termini per inscriure's començarà el proper 5 de juny i es mantindrà obert durant gairebé quatre setmanes. Estigues atenta a la nostra web i a les xarxes socials!

Per a més informació qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres: campas@anticapitalistas.org

Los comentarios están cerrados.