Nosaltres, amb les nostres. Les invisibles, les essencials, passem a l’acció.

Aquest 8 de març tornem a demostrar la potència feminista. Tot i els efectes de la pandèmia, la repressió i els atacs rebuts, seguim organitzades i disposades a plantar cara.

Una vegada més, sortirem als carrers a combatre la nova ofensiva patriarcal encapçalada per l’extrema dreta, que vol robar-nos els drets assolits amb anys de lluita. Els drets sexuals i reproductius no són negociables, les polítiques contra la violència masclista tampoc.

El 8M demostrarem, també, que el moviment feminista és un moviment divers i transformador, que no encaixa amb visions reaccionàries i excloents que ataquen a les nostres germanes. Demostrarem que és un moviment que no es deixa enganyar, tampoc, pels cants de sirena dels ‘plans de recuperació’ capitalistes. 

Després de dos anys de pandèmia, amb la crisi de cures i les greus conseqüències de les polítiques migratòries al descobert, no podem permetre’ns un feminisme que es conformi amb plans pintats de lila que no serviran per a transformar d’arrel el model actual de cures.

Necessitem un feminisme que exigeixi un rescat urgent dels serveis públics, mesures clares per garantir el dret a les cures, treballs dignes per a totes i la derogació de la llei d’estrangeria. Un feminisme de les invisibles, les essencials, les nostres. De les que es deixen la pell cada dia per viure, no només per sobreviure. 

Les nostres són les trans, les precàries, les putes, les que cuiden –dins i fora del mercat–, les que lluiten perquè es reconeguin els seus drets, les que s’organitzen per arribar allà on no arriba l’Estat. Les que són discriminades buscant feina, les que pateixen la bretxa salarial, les que treballen en serveis subrogats en condicions pèssimes tot i la nova reforma laboral, les que treballen en sectors essencials però segueixen en situació irregular, les que són criminalitzades per no pagar la llum o el lloguer, les cuidadores sense dret a atur o a baixa laboral.

Aquest 8 de març ens sumem, també, a la crida impulsada des de grups feministes russos per construir la resistència feminista contra la guerra. Condemnem de forma rotunda l’ocupació militar liderada pel règim de Putin a Ucraïna, rebutgem l’espiral bel·licista, i les decisions de la UE i l’OTAN que passen per sumar més armes al conflicte. Denunciem els relats securititzadors que reforcen lògiques autoritàries i de militarització. 

Aquest 8 de març, com cada dia, anem amb totes i a per tot. Teixim aliances, ens organitzem i revindiquem l’autonomia del moviment feminista. Construïm un feminisme que faci visibles les invisibles, les essencials; un feminisme divers que no deixi enrere ningú. Nosaltres amb les nostres.