Construir Poder Popular a contratemps – 6ª Escola Anticapitalista de Primavera

Enguany celebrem la sisena escola anticapitalista de primavera! Com sempre a Can Rigol, Begues, el 14 i 15 d’abril. L’Escola és un espai de trobada, debat i formació col·lectiva. Com espai de reflexió política i social no podem restar alienes a les dificultats que travessem els projectes de transformació social. Es dibuixa una tendència regressiva arreu de l’Estat en l’aprofundiment d’una via autoritària del neoliberalisme que campa arreu del món. Entrem en una fase complicada en la que les diferents hipòtesis que havien aixecat un horitzó d’emancipació es topen amb obstacles i límits profunds. Per això, el programa d’aquest any intenta aportar a l’anàlisi i la reflexió estratègica dels reptes que tenim per endavant des d’una perspectiva transformadora i anticapitalista.

Començarem la jornada (11-13h) amb una formació a càrrec de Josep Maria Antentas qui farà un recorregut en l’obra de Karl Marx. El nostre humil homenatge al bicentenari del seu naixement: ‘Marx, dos-cents anys després’.

A la tarda comptarem amb dues taules rodones:
La primera taula (16-18h) serà sobre el debats oberts entorn les classes populars en l’actual fase social, econòmica i política: ‘Per què la classe treballadora vota a la dreta? Classe, identitat i cultura’ a càrrec de Núria Alabao, Àngel Ferrero i Marc Casanovas. La segona taula rodona (18:30-20:30h) abordarà com repensem els processos d’auto-organització. Helena Vàzquez, Maria Corrales, Laia Facet i més ponents a confirmar intentaran donar resposta a ‘Quina organització per les de baix?’.

No ens hem posat d’acord en si la televisió és cultura, però tenim clar que la cultura crítica és un pilar de tot projecte polític i més si és cultura crítica i feminista, per a això, tenim la sort de poder comptar amb Las Fritas i us convidem a seguir tot el que fan! Per tancar el dissabte nit comptarem amb l’amic dj Lupi, si no podem ballar, no és la nostra revolució!

Diumenge al matí (10-12h) el dedicarem a dos tallers dinamitzats per col·lectius socials sobre la recuperació de l’aigua i el feminisme.

Per tal de participar i facilitar-nos l’organització de la jornada cal inscriure’s al següent enllaç: https://goo.gl/forms/ApldKuF6pkfgPudA2

Per a les que vingueu en cotxe us facilitem l’url de lintinerari, ja que google maps dóna alguns problemes: https://goo.gl/aCPk1u