Defensar la vida com una trinxera. Ni la terra ni els nostres cossos són territoris de conquesta

Comunicat d’Anticapitalistes

El 8 de març tornarem a sortir als carrers per a visibilitzar el nostre feminisme organitzat, per denunciar que aquest sistema és invivible per a la majoria de les persones, sobretot les dones i persones dissidents de gènere, i insostenible per al planeta. Defensem un feminisme que lluiti contra el desastre ecològic, la despossessió, els desplaçaments forcosos i les polítiques de mort.

Denunciamos la mercantilización de los cuerpos y el binarismo que nos ahoga. Sólo conseguiremos la igualdad real cuando tengamos justicia reproductiva, cuando todas seamos libres para decidir sobre nuestros cuerpos, libres para decidir si queremos criar o no y para decidir cómo. Cuando los cuidados dejen de ahogarnos en dobles o triples jornadas o en unas condiciones laborales cercanas a la esclavitud.

Denunciem la mercantilització dels cossos i el binarisme que ens ofega. Només aconseguirem la igualtat real quan tinguem justícia reproductiva, quan totes siguem lliures per decidir sobre els nostres cossos, lliures per decidir si volem criar o no i per decidir com. Quan les cures deixin d'ofegar-nos en dobles o triples jornades o en unes condicions laborals properes a l'esclavitud.

Per posar fi a la violència masclista també cal abolir la llei d'estrangeria, tancar els CIEs, crear vies segures per migrar i posar fi a l'explotació de les dones migrants. Exigim que es compleixin els drets laborals tant als hivernacles com a les llars. Treballarem, també, per posar fi al racisme que ens travessa, per desarmar les fronteres invisibles generadores de violència.

Ens sumem a les mobilitzacions globals per exigir justícia climàtica, necessitem mesures urgents per frenar la destrucció de la planeta, per defensar la vida i la salut amenaçada. Tenim una resposta senzilla: invertir prioritats, defensar la vida, el futur, per sobre de l'acumulació capitalista. Assumir d'una vegada per totes la nostra interdependència i ecodependencia.

Després de dues vagues feministes a l'Estat, de diversos anys acumulant forces i demostrant la nostra potència amb mobilitzacions massives arreu del món, aquest any ens acostem a l'8M demostrant que les eines de lluita feminista són múltiples, que res ens para. Quan semblava que la vaga feminista global tocava el seu propi sostre, les feministes xilenes ens han tornat a fer retrunyir amb el seu crit global "el violador ets tu". I és que si alguna cosa hem aconseguit gràcies a aquest cicle de mobilitzacions feministes és que el nostre crit ressoni per tots els racons d'aquest planeta.

Per això les feministes de l'Estat espanyol aquest 8 de març sortirem als carrers amb diferents eines, algunes cridades a la vaga, d'altres cridades a la revolta feminista. Totes amb un mateix objectiu: ocupar els carrers per seguir reivindicant el 8 de març com un dia de lluita, un dia que no deixarem que ningú instrumentalitzi, ni per a legitimar governs ni per netejar la cara als seus negocis.

Los comentarios están cerrados.