Declaració d’Anticapitalistes Barcelona davant la consulta de l’acord de govern municipal


  • L’acord amb el PSC no garanteix l’aplicació de polítiques per a la majoria social sinó una retorn al model i polítiques neoliberals que porten anys aplicant-se a la ciutat.
  • Seria positiu que l'afiliació de Barcelona en Comú rebutgés aquesta proposta d'acord i que aquest rebuig serveixi per plantejar la necessitat d'un gir estratègic.

Ha passat poc més d'un mes des de la investidura que va reeditar el mandat a l'alcaldia de Barcelona per part d'Ada Colau. Un mes durant el qual la batllessa i el seu equip han volgut fer present i evident que del treball dels últims quatre anys hi ha tot un bagatge que permet aprofundir en les polítiques progressistes i transformadores que la corporació municipal havia iniciat al llarg de l'anterior mandat.

Els balanços de l'espai s'han "tancat" en una fugida cap endavant, on després d'acceptar els vots de Valls per a la investidura s'ha presentat fa uns dies un acord de govern amb el PSC que fa evidents les limitacions i contradiccions del propi espai de Barcelona en Comú i de l'ajuntament com a institució. Un acord que, dins la lògica governista, aprofundirà en les contradiccions i mancances programàtiques de l'acció de govern.

Permetre que el PSC controli Àrees estratègiques com Economia, Seguretat i Turisme (separant-lo d’habitatge) no garanteix l’aplicació de polítiques per a la majoria social sinó una retorn al model i polítiques neoliberals que els anteriors consistoris (l'antiga Convergència i el PSC) portaven anys aplicant a la ciutat. L'acord amb el PSC reforça també la lògica oficial de l'equilibri pressupostari com a criteri de govern.

Cal també destacar el no posicionament del document en conflictes que fins ara havien marcat l’agenda de BeC i que eren bandera de les seves polítiques. Processos de remunicipalització de l’aigua, el CAP del Raval, noves licitacions d’habitatge públic; així com la lluita contra la repressió i context nacional que vivim a Catalunya fruit d’un 155 al qual el PSC va votar a favor.

L'acord de govern amb el PSC no és un fet aïllat sinó que s'inscriu en un gir global per part de Catalunya en Comú i Podemos cap a la formació de majories amb el PSC-PSOE. La normalització del PSC-PSOE com a soci de govern és un greu error estratègic que només serveix per aprofundir la institucionalització i la pèrdua de punch dels Comuns i de Podem.

Considerem que seria positiu que l'afiliació de Barcelona en Comú rebutgi aquesta proposta d'acord i que aquest rebuig serveixi per a plantejar la necessitat d'un gir estratègic.

Los comentarios están cerrados.