Acabem amb els paradisos Fiscals

A Espanya es deixen de recaptar anualment 60.000 milions d’euros per evasió fiscal i 190.000 milions per enginyeria fiscal. El total suposa més del triple de la despesa anual en sanitat pública. Per la seva banda, les grans fortunes espanyoles tenen 150.000 milions d’euros ocults en paradisos fiscals. Pel que fa a les empreses, algunes com Netflix només paguen a l’any al nostre país 3.146 euros d’impostos, el mateix que tributa en la declaració de la renda un treballador amb 24.000 euros d’ingressos anuals. I per acabar, els principals bancs europeus, inclosos el BBVA i el Santander tenen fins a 25.000 milions d’euros en paradisos fiscals.

Quan els rics amaguen els seus diners en paradisos fiscals estan robant a la sanitat pública, als serveis públics. Per això són una minoria perillosa i els paradisos fiscals una estafa organitzada contra la ciutadania. Els diners que no paga en impostos aquesta minoria fa que la crisi la paguem la resta de la majoria social, quan el Govern endeutat no tingui amb què afrontar les mesures socials i ens faci pagar la factura amb retallades.

Per això és hora de prohibir que les empreses que tributen en paradisos rebin ajudes de la UE, no només les que tinguin seu allà, sinó les que hi operin de qualsevol manera, fins i tot a través d’enginyeria fiscal, filials o de complexos societaris. També hem de prohibir a nivell nacional les transaccions d’empreses a aquests paradisos i multar als que no ho compleixin; desactivar la seva participació en processos de contractació pública, establir sancions comercials als països que operin com a paradís fiscal i/o expropiar els bancs i empreses que defraudin.

Només així aconseguirem acabar amb el robatori de les grans empreses, bancs i fortunes personals i iniciar el camí cap a una redistribució de la riquesa igualitària.