VIII Escola de Primavera Anticapitalista: El capitalisme és la pandèmia (online)

El cap de setmana del 15, 16 i 17 de maig hem celebrat la Vlll Escola de Primavera d’Anticapitalistes. Estem travessant una nova crisi quan encara no s’havia acabat l’anterior, està plovent sobre mullat, per això no podem deixar que es cometin els mateixos errors que aquests anys enrere. Estem veient com el govern està portant a terme mesures que repercuteixen i repercutiran a la classe treballadora, per tant, tot i tenir límits hem decidit adaptar l’Escola d’enguany de manera telemàtica. Entenem que no podem permetre’ns deixar de nodrir-nos de coneixements per construir de manera conjunta una societat millor, on la classe treballadora no sigui la que carregui a les seves esquenes el pes d’aquesta crisi.

Tenim clar que la gran pandèmia és el capitalisme i l’escola és un espai de formació i reflexió política per armar-nos de manera col·lectiva. Aquesta reflexió política, però, no pot separar-se de la realitat social i per això el programa recull activitats relacionades amb els reptes actuals que tenim les esquerres rupturistes.

Divendres al vespre vam començar amb una presentació del programa i tot seguit un taller no mixte per reflexionar plegades sobre que ha significat el confinament en clau de gènere i des d’una perspectiva feminista.

Dissabte al matí (10h) vam dur a terme una sessió de formació sobre transició ecosocialista i feminista a mans d’en Manolo Garí i la Júlia Martí. Dues lluites imprescindibles per poder fer front al context actual.

A la tarda del dissabte (17.30h) hi va haver tres tallers simultanis relacionats amb la situació de crisis actual. El primer taller sobre la lluita sindical i sobre la vaga de lloguers a càrrec de l’Oleguer del Sindicat de Llogateres. Al segon l’Esther Fernández, treballadora d’una residència de madrid, i Txomin Lasa, responsable sociosanitari d’ELA, que ens va presentar la vaga i la lluita a les residències. I per al tercer vam comptar amb la companya Laura Rodríguez per reflexionar sobre urbanisme i feminisme en un moment de privació de l’ús de l’espai públic com l’actual.

Com ja és tradició vam tancar el dissabte amb una actuació de la companyia de teatre feminista Las Fritas.

Diumenge al matí (11.30h) vam cloure l’escola amb una taula rodona sobre ecologisme vinculada a la crisi actual amb activistes de moviments socials climàtics i ecologistes.

Us deixem l’enllaç a la llista de reproducció amb algunes de les sessions